ФОТО: Талат Џафери ја напушта бoлницaтa, со конститутивната седница на Собранието мoжно е да заседава тој

 Breaking News

ФОТО: Талат Џафери ја напушта бoлницaтa, со конститутивната седница на Собранието мoжно е да заседава тој

ФОТО: Талат Џафери ја напушта бoлницaтa, со конститутивната седница на Собранието мoжно е да заседава тој
August 03
11:00 2020

Талат Џафери, Претседателот на Собранието во заминување, кој беше хоспи тализиран денеска заминува од Клиниkaта и мoжно е утре тој да претседава со конститутивната седница на Собранието, јавува Прес24.

Се чувствувам добро и мислам дека веќе е извесно дека јас ќе претседавам со конститутивната седница утре, изјави Џафери.

Собраниските служби, пак, се подготвуваат согласно мерките за заш тита од коронавирусот за одржување на конститутивната седница во големата сала со купола каде што ќе биде обезбедено соодветно растојание меѓу пратениците, собраниските службеници и други лица кои треба да се присутни.

Гласовите на оваа седница ќе се бројат рачно, а веројатно и на тие потоа, имајќи предвид дека во неа нема инсталирано систем за гласање.

На денот на одржување на Конститутивната седница ќе се мери температура на секој што ќе дојде во собраниската зграда, пратениците и другите поканети гости ќе бидат прифаќани од протоколот и спроведувани точно до местото каде што ќе треба да седат.

Кр изата со коронавирусот предизвика промени и во работата на новинарите и медиумите.

Како што се најавува, имајќи ја предвид актуелната состојба со коронавирусот, најверојатно бројот на медиумските работници во Собранието ќе биде ограничен, а нивните активности ќе се следат во живо преку Собраниските канал и со стримови во живо.

Конститутивната седница ќе се следи преку Собранискиот канал, а прес-конференции ќе бидат организирани во Кристалната сала каде што би имало доволено простор за одржување дистанца. ИзворПрес24.

Related Articles