ФОТО: Слета авионот од Русија, пристигнаа руските вакцини Спутник B

 Breaking News

ФОТО: Слета авионот од Русија, пристигнаа руските вакцини Спутник B

ФОТО: Слета авионот од Русија, пристигнаа руските вакцини Спутник B
March 07
16:29 2021

Денеска ја добивме и првата пратка од руските вакцини “Спутник В”.

Ова е прва количина од 3.000 дози со којашто ќе обезбедиме континуитет на процесот на имунизација којшто е веќе започнат.

Вкупно нарачани се 200.000 дози, а овие вакцини се различни во делот на вакцинација и ревакцинација, што значи дека сите овие 3.000 дози ќе се користат за прва вакцина.

Со оваа вакцина ќе се вакцинираат повозрасни граѓани со хронични заболувања и постарите граѓани во делот на старечките домови.

Голема благодарност до амбасадорот Баздникин за неговиот личен ангажман во тоа да овие количини во нашата земја пристигнат што побрзо.

Related Articles