ФОТО: Пол Погба со порака до малиот Јане Велковски

 Breaking News

ФОТО: Пол Погба со порака до малиот Јане Велковски

ФОТО: Пол Погба со порака до малиот Јане Велковски
November 22
07:49 2019

Францускиот фудбалер Пол Погба, преку Инстаграм испрати порака до 11-годишниоѕ Јане Велковски, порачувајќи дека е горд на неговиот пријател. Mалиот Јане Велковски , кој ја претставува Македонија во Њујорк на Самитот на Обединетите нации за детските права. Големиот навивач на македонската фудбалска репрезентација имаше прилика и да се сретне со славниот фудбалер Дејвид Бекам , кој одржа говор како амбасадор на УНИЦЕФ. Јане стана вистински симбол за истрајност во борбата со реткото заболување спинална мускулна атрофија. Јане има 11 години и сонува еден да игра фудбал.

Related Articles