ФОТО: Заев ужива во Преспа, еве што ручаше во Љубојно

 Breaking News

ФОТО: Заев ужива во Преспа, еве што ручаше во Љубојно

ФОТО: Заев ужива во Преспа, еве што ручаше во Љубојно
July 23
09:27 2020

Со својот БМВ мотор, Заев заедно со сопругата веќе неколку денови го поминуваат својот дел од одморот со патувања низ државата.

Тие вчера беа во Преспа, поточно во преспанското село под падините на Галичица, со поглед на Преспанското Езеро, селото Љубојно, каде и останаа да ручаат.

Заев како што напиша на својата фејсбук страница, медот на трпезата бил од Бујар, а баклавата ја правела мајка му, рибата која што ја ручале ја спремила тетка Лилјана, додава мајката на Васко.

Исто така упатува и благодарност до новинарот Бојран и градоначалникот на Ресен. Фото:

Дома си е дома, дома е и во Љубојно во Преспа. Медот е од Бујар, баклавата ја правеше мајка му на Линдим, а рибата ја спреми тетка Лилјана, мајката на Васко. Голема благодарност за гостопримството и одличната храна и до Борјан и до градоначалникот Живко. Цело е кога има сѐ. – пишува Заев на фејсбук.

Related Articles