ФОТО: Голем штрајк на наставниците во Хрватска, бараат повисоки плати кои сега се од 800 до 1000 евра во просек

 Breaking News

ФОТО: Голем штрајк на наставниците во Хрватска, бараат повисоки плати кои сега се од 800 до 1000 евра во просек

ФОТО: Голем штрајк на наставниците во Хрватска, бараат повисоки плати кои сега се од 800 до 1000 евра во просек
November 06
20:49 2019

Голем штрајк на просветните работници во Загреб. Настава немаше во основните и средните училишта низ земјата, а штрајкот е поддржан и од вработените на универзитетите. Просветарите бараат зголемување на коефициентот за шест отсто и негово изедначување со останатите од државната служба. Синдикалците порачаа дека нема да отстапат од ова барање, а одговорот од владата се очекува в понеделник. Хрватските наставници во просек имаат плати од 800 до илјада евра. Фото во продолжение:

Related Articles