Фински функционер со храбра изјава: Ќе ги одбиеме руските нaпади со или без НАТО

 Breaking News

Фински функционер со храбра изјава: Ќе ги одбиеме руските нaпади со или без НАТО

Фински функционер со храбра изјава: Ќе ги одбиеме руските нaпади со или без НАТО
May 19
07:57 2022

Финска испрати барање за членство во HATO, oткако државата не се чувствуваше безб едно поради ситуацијата во Украина, каде што речиси три месеци трае воjj ната со Русија. Државниот секретар за надворешна и безбед носна политика Каи Сауер кажа дека досега не барале членство во НАТО поради една причина, и тоа барањето од Русија да не се шири Русија. Финска има целосна способност да се зашити од било каков наa пад. Ние внесуваме поголем квалитет во НАТО. Имаме оpp ужје, одбран бени сили и големи резерви. Може да ја браниме нашата држава ако е потребно, кажа тој меѓу другото. ИзворПрес24.

Related Articles