Филипче ги кажа новите мерки кои ќе важат во претстојниот период на празници

 Breaking News

Филипче ги кажа новите мерки кои ќе важат во претстојниот период на празници

Филипче ги кажа новите мерки кои ќе важат во претстојниот период на празници
December 15
20:47 2020

Министерот Венко Филипче на својата страница напиша: Угостителските објекти ќе се затвораат во 18 часот, наместо во 21 часот како што беше досега.

Забp aнето е организирањето на каков било тип прослави за време на новогодишните празници на отворен и на затворен простор од страна на кои било физички и правни лица и јавни субјекти.

Ова се дел од мерките, коишто Владата ги донесе на денешната седница, по препорака на Комисијата за заp aзни бо ле cти.

Овие мерки ќе траат во периодот од 18 декември до 20 јануари, со цел да го избегнеме зголемувањето на бројот на зб оле ни од KOB ИД-19 во претстојниот период на празници.

Да бидеме одговорни за празниците. #ПразнувајОдговорно!

Related Articles