Уште еден нов кандидат за лидер на СДСМ поднесе кандидатура денеска

 Breaking News

Уште еден нов кандидат за лидер на СДСМ поднесе кандидатура денеска

Уште еден нов кандидат за лидер на СДСМ поднесе кандидатура денеска
December 02
21:09 2021

Денеска до Централната изборна комисија, кандидатура за претседател на пар тијата за вонредните внатрепар тиски избори кои ќе се одржат на 12 декември поднесе Властимир Алексовски, информираат од партијата СДСМ преку писмено соопштение. Властимир Алексовски е член и активист на СДСМ од општинската организација на парт ијата од Куманово. По анализирање на поднесената документација и утврдување дали апликацијата на Алексовски е согласно правилникот и дали ги исполнува пропишаните услови, Централната изборна комисија ќе соопшти дали ја верификувала апликацијата. Секако, ова се однесува на сите поднесени кандидатури, додаваат во соопштението.

Related Articles