Точно е, постои и друга држава во светот каде премиерот е и министер за финансии и тој премиер е за пример

 Breaking News

Точно е, постои и друга држава во светот каде премиерот е и министер за финансии и тој премиер е за пример

Точно е, постои и друга држава во светот каде премиерот е и министер за финансии и тој премиер е за пример
June 27
06:53 2019

Жестока дебата се водеше денеска во Парламентот по повод гласањето за реконструкцијата на Владата. Премиерот Зоран Заев се повлече од идејата да биде и Премиер и министер за финансии, а обраќање и критика имаше Антонио Милошоски.

Милошоски вели дека тоа што го кажа премиерот Заев дека има земји во светот каде што премиерот е и министер за финансии точно е.

Постои една земја во моментов во светот, а тоа е Белизе, каде што премиерот е и министер за финансии.

Овој премиер на државата Белизе е најспоменуваниот за kopупција, како во неговата така и надвор од неговата држава, вели Милошоски од собраниската говорница.

Related Articles