Тасос Костопулос: Има две Македонии, но само еден македонски јазик

 Breaking News

Тасос Костопулос: Има две Македонии, но само еден македонски јазик

Тасос Костопулос: Има две Македонии, но само еден македонски јазик
June 23
16:54 2019

За иредентизам во однос на македонското прашање се смета онаа добро позната мапа на Македонија во етнички и историски граници која се смета за цела и неподелена и која на некој начин, директен или индиректен, се смета за посегнување по грчки територии, вели Тасос Костопулос, грчки новинар и историчар во неделното интервју на Радио Слободна Европа. Мислам дека Преспанскиот договор осигура минимум барања од двете страни, македонскиот јазик постои како таков, нема друг македонски јазик, но има две Македонии. Едната северна, другата јужна, смета Костопулос. Целото интервју погледнете го ОВДЕ.

Related Articles