Следува ново зголемување на минималната плата, велат од Владејачката СДСМ

 Breaking News

Следува ново зголемување на минималната плата, велат од Владејачката СДСМ

Следува ново зголемување на минималната плата, велат од Владејачката СДСМ
January 24
17:18 2022

Bладата предводена од СДСМ оставри уште едно ветување дадено пред граѓаните. Од први јануари недела е ден за неделен одмор за 92 отсто од работниците.

Остантите осум отсто кои работат во недела добиваат најмалку 50 отсто повисока дневница, се вели во соопштението на СДСМ испратено до медиумите. 

Со ова законско решение се унапредуваат работничките права и се обезбедуваат повисоки дневници и плати за работниците.

Владата предводена од СДСМ останува посветена на јакнење на економскиот стандард на сите граѓани, платите и пензиите растат а следува и ново зголемување на минималната плата, се додава во соопштението на владејачката CДСМ.

Related Articles