Силно темпо на коронавирусот во земјава, 1039 нови случаи регистрирани се во овие градови во последните 24 часа

 Breaking News

Силно темпо на коронавирусот во земјава, 1039 нови случаи регистрирани се во овие градови во последните 24 часа

Силно темпо на коронавирусот во земјава, 1039 нови случаи регистрирани се во овие градови во последните 24 часа
November 24
20:53 2020

Веќе здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3143 тестирања, а регистрирани се 1039 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 546-Куманово 38-Штип 27-Прилеп 83-Тетово 30-Струга 24-Велес 25-Битола 41-Охрид 32-Кавадарци 18-Гостивар 48-Гевгелија 14-Струмица 9.

Крива Паланка 5-Радовиш 7-Крушево 4-Пробиштип 5-Демир Хисар 6-Македонски Брод 3-Пехчево 1-Берово 1-Валандово 3-Виница 3-Делчево 3-Кратово 1-Свети Николе 9-Кичево 28-Ресен 14-Неготино 11.

По чи ати се 15 лица, шест пац иенти од Прилеп (65, 65, 69, 69, 69 и 72г), паци ент од Скопје (73г), од Дебар (60г), паци ент од Велес (71г), паци ент од Битола (64г), од Кавад арци (66г), од Демир Хисар (84г), од Свети Николе (56г), од Кичево (55г) и па циент од Ресен (84г). Сите паци енти се п оч и ати во болн ички ус лови.

Денеска Институтот за јав но здр авје регистрира 998 оздр авени пацие нти од:

Скопје 402-Куманово 63-Дебар 6-Штип 43-Прилеп 57-Тетово 72-Велес 86-Кавадарци 30-Гостивар 45-Гевгелија 19-Струмица 40-Крива Паланка 9-Радовиш 13-Кочани 34-Пробиштип 11-Македонски Брод 1-Берово 4-Валандово 4-Виница 14-Кратово 9-Свети Николе 19-Неготино 17.

Досега во земјата се напра вени вкупно 316.662 тестирањ а на К ови д -19.

Вкупната бројка на ковид дијагност ицирани во нашата земја од почетокот на епи демиј ата изнесува 56164, бројката на оздравени па циенти е 33892, на п чи н ати е 1561, а бројот на активни случаи изнесува 20711.

Related Articles