Се огласи Филипче: Регистрирани се 1198 нови случаи, направени се 3081 тестирања

 Breaking News

Се огласи Филипче: Регистрирани се 1198 нови случаи, направени се 3081 тестирања

Се огласи Филипче: Регистрирани се 1198 нови случаи, направени се 3081 тестирања
November 19
18:13 2020

Пристигнаа резултатите за денес и веднаш се огласи министерот Филипче на социјалните мрежи, каде напиша:

Во последните 24 часа се направени 3081 тестирања, а регистрирани се 1198 нови случаи на ко в ид-19 во:

Скопје 572-Куманово 41-Дебар 1-Штип 49-Прилеп 53-Тетово 28-Струга 34-Велес 42-Битола 92-Охрид 42-Кавадарци 18-Гостивар 11-Гевгелија 3.

Струмица 34-Крива Паланка 11-Радовиш 6-Крушево 6-Кочани 14-Пробиштип 5-Демир Хисар 3-Македонски Брод 3-Пехчево 7-Берово 19-Валандово 9-Виница 11-Делчево 11-Кратово 5-Свети Николе 20-Кичево 33-Ресен 4-Неготино 11.

По чин ати се 26 лица, осум паци енти од Скопје (72, 67, 88, 61, 87, 83, 59 и 67г), еден од Куманово (80г), еден од Штип (67г), двајца пац иенти од Прилеп (73 и 60г), двајца од Тетово (71 и 56г), двајца од Струга (68 и 37г), двајца од Велес (76 и 55г), четири пацие нти од Битола (35, 73, 55 и 82г), тројца од Охрид (46, 67 и 35г) и еден па циент од Гостивар (53г).

Сите пац иенти се п очи нат и во болн ички усл ови.

Денеска Институтот за јавно здравје реги стрира 621 оздр авени пацие нти од:

Скопје 150 -Куманов 41-Дебар 4-Штип 36-Прилеп 42-Тетово 69-Струга 12-Велес 52-Битола 37-Охрид 11-Кавадарци 21-Гостивар 22-Гевгелија 11-Струмица 36-Крива Паланка 4-Радовиш 5-Кочани 12-Пробиштип 8-Македонски Брод 2-Пехчево 1-Берово 4-Валандово 1-Делчево 6-Кратово 4-Свети Николе 3-Кичево 16-Ресен 3-Неготино 8.

Досега во земјата се направени вкупно 303.281 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијагностиц ирани во нашата земја од почетокот на епи демијата изнесува 51213, бројката на оздр авени паци енти е 30204, на п очи нат и е 1423, а бројот на ак тивни случаи изнесува 19586.

Related Articles