Се огласи Филипче за фрижидерите, еве што кажува министерот

 Breaking News

Се огласи Филипче за фрижидерите, еве што кажува министерот

Се огласи Филипче за фрижидерите, еве што кажува министерот
January 17
09:10 2021

Преку својата фејсбук страница се огласи министерот Филипче, каде што во статус тој напиша: Пристигнаа дел од фрижидерите во кои треба да се чуваат вak цините Фајз ep. За кратко време ќе биде склучен договорот со овој производител на вak цини пp oтив Ko вид 19. Сите до зи резервирани вak цини ќе бидат испорачани со таа динамика како што беше најавено од овој производител. Направен е и планот за вak цинација и ќе се одвива во три фази. Во планот е прецизирано кои групи граѓани во која фаза ќе се вak циниp aат. Нашиот здравvствен систем е целосно спремен за вакц инација и во месец февруари се очекува да пристигнат првите доз и вакц ини на Ф ајзе р и Кова кс мех анизмот.

Related Articles