Се огласи премиерот со порака: Пред нас е тешка зима во која ќе ги вложиме сите сили да ги намалиме ценовните шо

 Breaking News

Се огласи премиерот со порака: Пред нас е тешка зима во која ќе ги вложиме сите сили да ги намалиме ценовните шо

Се огласи премиерот со порака: Пред нас е тешка зима во која ќе ги вложиме сите сили да ги намалиме ценовните шо
May 22
19:24 2022

Премиерот Ковачевски преку видео обраќање се заблагодари на сите владини претставници во овој и минатиот мандат за трудот кој го вложиле во реализација на едно од најважните ветувања на Владата, просечна плата од над 30.000 денари.

Во прилог ви го доставуваме интегрално неговото обраќање:

Почитувани граѓани, Владата предводена од СДСМ го реализираше едно од најважните ветувања дадено пред граѓаните уште во 2017, просечна плата од над 30.000 денари.

Покачувањето на платите и вложувањето во стандардот на граѓаните е политика на која останавме доследни.

И покрај сите опструкции од опозицијата и блокирани закони за раст на платите, платите во континуитет растат.

Малку кој веруваше дека ќе имаме просечна плата од 30.000 денари.

Ова ветување беше мета на критика и потсмев, но со доследни политики успеавме да го реализираме.

Во време на голема економска криза сфаќаме колку е значајно вложувањето во приходите на граѓаните и работниците.

Со покачувањето на платите се штитиме од големиот раст на цените, а Буџетот го насочуваме онаму каде е најпотребно.

Пред нас е тешка зима во која ќе ги вложиме сите сили да ги намалиме ценовните шокови.

Сакам да ве уверам, дека Владата е целосно посветена и подготвена за се што претстои.

Ќе работиме максимално одговорно, посветено и ефикасно во интерес на граѓаните.

За крај, изразувам благодарност на сите членови на Владата во овој и минатиот мандат кои доследно и посветено работеа на остварување на ова ветување.

Докажавме дека ветувањата ги исполнуваме и од зацртаните цели не отстапуваме“.

Related Articles