Се огласи д-р Даниловски: Да ги затвориме границите, мораме да се штитиме од новиот coj

 Breaking News

Се огласи д-р Даниловски: Да ги затвориме границите, мораме да се штитиме од новиот coj

Се огласи д-р Даниловски: Да ги затвориме границите, мораме да се штитиме од новиот coj
November 28
22:24 2021

И Македонија треба да преземе нови мерки поради новиот сој на коронавирусот наречен „омикpoн“, да ја ограничи работата на клубовите и кафеаните и да ги затвори границите на неколку недели за да се успори инвазијата на новата варијанта, вели епид емиологот проф.-д-р Драган Даниловски во изјава за Канал 5.

Тој вели дека овој сој нема да можеме да го спречиме да влезе и кај нас бидејќи премногу брзо се шири, но со мерките би добиле на време за да дознаеме повеќе за него.

Сега веќе повторно доаѓа предвид повторно строго да се инсистира на маски и на растојание во затворен простор…

кафеаните и клубовите, ако се влоши епидем иолошката ситуација, доаѓа предвид и да се затворат, но мислам дека засега е доволно да се направат ограничувања на бројот на гостите, вели епидем иологот.

Според Д-р Даниловски, Македонија треба да го следи примерот на Израел.

Оваа земја ги запре воздушните линии и наложи кара нтин за своите државјани кои ќе влезат во Израел, а во следните две недели нема воопшто да пушта странци во земјата. ИзворПрес24.

Related Articles