Се огласи Ахмети за новата влада, тој вели дека колку сме блиску, толку сме и далеку

 Breaking News

Се огласи Ахмети за новата влада, тој вели дека колку сме блиску, толку сме и далеку

Се огласи Ахмети за новата влада, тој вели дека колку сме блиску, толку сме и далеку
August 10
19:41 2020

Али Ахмети после средбата со претседателот на СДСМ, Зоран Заев изјавил за договорот дека засега не е постигнат и се надеваат дека таков договор е можен затоа што државата не треба да остане без извршна власт. Државен интерес е да се продолжи партерството кое затвори многу значајни теми – членство во НАТО и почеток на преговорите со ЕУ. Очекуваме позитивен епилог од овие разговори. Ние инвестираме прашањата да одат во добра насока. Колку сме блиску, толку сме и далеку во преговорите со СДСМ, изјавил Ахмети и најавил дека е оптимист и дека преговорите ќе продолжат, пренесе Прес24.

Related Articles