Се огласија pуcите – Кажаа колку украински војници се предале од Азовстал досега, бројката е за малку скоро илјада

 Breaking News

Се огласија pуcите – Кажаа колку украински војници се предале од Азовстал досега, бројката е за малку скоро илјада

Се огласија pуcите – Кажаа колку украински војници се предале од Азовстал досега, бројката е за малку скоро илјада
May 18
16:15 2022

Руското Министерство за одбрана денеска соопшти дека 959 украински војници од опколената челичарница Азовстал се предале оваа недела.

Во текот на изминатите 24 часа, 694 мил итанти се предадоа, вклучително и 29 повредени, соопшти Министерството.

Во соопштението се додава дека од 16 мај се предале 959 мил итанти, меѓу кои и 80 повре дени. ИзворСлободенпечат.

Related Articles