Се менуваат директори од сдсм, новиот директор на Фондот за здравствено осигу pување ќе биде Зеќири, јавува Фокус

 Breaking News

Се менуваат директори од сдсм, новиот директор на Фондот за здравствено осигу pување ќе биде Зеќири, јавува Фокус

Се менуваат директори од сдсм, новиот директор на Фондот за здравствено осигу pување ќе биде Зеќири, јавува Фокус
September 24
20:15 2020

Според новите информации, преговорите се очекуваат да бидат финализирани во текот на наредната недела, каде Мухамед Зеќири ќе биде новиот директор на Фондот за здравствено осигу pување, јавува Фокус.

Инаку Мухамед Зеќири скоро правеше свадба, а кум му беше поранешниот премиер и сегашен, Зоран Заев.

Зекири, доколку се потврди информацијата, ќе седне на местото на актуелниот в.д. директор Миле Сугарев, кој го наследи Ден Дончев по неговата оставка од лични причини.

Како што потсетува Фокус, Зеќири 18 години беше новинар, по што се вклучи во политиката и се зачлени во СДСМ, каде стана пратеник, но и потпретседател на пap тијата.

Related Articles