Се зголемува бројката на нови случаи на коронавирусот во земјава, ова е статистиката за денес

 Breaking News

Се зголемува бројката на нови случаи на коронавирусот во земјава, ова е статистиката за денес

Се зголемува бројката на нови случаи на коронавирусот во земјава, ова е статистиката за денес
May 18
19:36 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2.704 тестирања, а регистрирани се 83 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 40-Прилеп 8-Куманово и Охрид по 6-Тетово и Радовиш по 5 -Битола 3.

Струга и Кичево по 2 -Кавадарци, Струмица, Свети Николе, Берово, Демир Хисар и Пехчево по 1.

Пријавени се вкупно 2 по ч нат и лица:

1 лице од Скопје (67г) и 1 лице од Кавадарци (80г).

Регистрирани се 259 оздрав ени паци енти од:

Скопје 128 -Куманово 25 -Битола 21 -Тетово и Струмица по 10 -Виница 9 -Прилеп 8 -Штип 7 -Кичево 6 -Велес 5 -Гостивар 4 -Ресен.

Радовиш и Дебар по 3 -Кавадарци, Кочани, Гевгелија, Неготино, Берово и Пробиштип по 2 -Охрид, Свети Николе, Крива Паланка, Богданци и Демир Хисар по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 760.498 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на Ккоронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 154.804, бројката на озд равени па циенти е 146.302, на по ина ти е 5.232, а бројот на активни случаи изнесува 3.270.

Related Articles