Само за 1 помалку од вчера, 640 нови случаи на коронавирусот во овие градови се регистрирани за денес

 Breaking News

Само за 1 помалку од вчера, 640 нови случаи на коронавирусот во овие градови се регистрирани за денес

Само за 1 помалку од вчера, 640 нови случаи на коронавирусот во овие градови се регистрирани за денес
October 22
18:41 2020

Како што веќе јавија Здравствените власти, Во последните 24 часа се направени 2634 тестирања, а регистрирани се 640 нови случаи на ко ви д-19 во:

Скопје 272-Куманово 43-Дебар 5-Штип 17-Прилеп 41-Тетово 41-Струга 4-Велес 11-Битола 10-Охрид 24-Кавадарци 41-Гостивар 12-Гевгелија 11-.

Струмица 24-Крива Паланка 2-Радовиш 9-Кочани 20-Пробиштип 3-Берово 2-Валандово 3-Виница 4-Делчево 3-Свети Николе 7-Кичево 17-Ресен 4-Неготино 10.

Поч и нати се 12 лица, двајца паци енти од Велес (79 и 89г), седум паци енти од Скопје (63, 78, 70, 73, 70, 71 и 64г), еден пац иент од Прилеп (73г), еден од Штип (72г) и еден пац иент од Струмица (85г).

Сите паци енти се поч ин ати во бо лни чки услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 143 оздравени пац иенти од:

Скопје 71-Куманово 5 -Дебар 1-Штип 7-Тетово 10-Струга 4-Велес 2-Битола 3-Охрид 3 -Кавадарци 3-Гостивар 5-Гевгелија 2-Струмица 9-Радовиш 1-Кочани 6-Берово 3-Валандово 3-Свети Николе 2-Кичево 1-Неготино 2.

Досега во земјата се направени вкупно 229.246 тестирања на К ови д -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагно стицирани во наш ата земја од почетокот на епи демиј ата изнесува 25473, бројката на озд равени пац иенти е 18047, на поч и нати е 874, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 6552.

Related Articles