Расти бројот на активни случаи на коронавирусот во државата, ова се градовите кои се први на листата

 Breaking News

Расти бројот на активни случаи на коронавирусот во државата, ова се градовите кои се први на листата

Расти бројот на активни случаи на коронавирусот во државата, ова се градовите кои се први на листата
November 26
19:54 2020

Како што јавуваат здравствените власти, од завчера се евидентираат два контролни теста, а според завршените епидем иолошки анализи заклучно со вторник, 26 ноември, бројот на активни случаи по градови е следен:

Скопје 24660, активни 9985 Куманово 3482, активни 915• Дебар 430, активни 80• Штип 2466, активни 515•

Прилеп 2688, активни 982• Тетово 3579, активни 946• Струга 1306, активни 442• Велес 1778, активни 709• Битола 1765, активни 905• Охрид 1429, активни 620•

Кавадарци 1077, активни 427• Гостивар 2210, активни 795• Гевгелија 672, активни 221 (49 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 120 на Богданци и 12 се странски државјани)•

Струмица 1564, активни 566• Крива Паланка 398, активни 122• Радовиш 394, активни 117• Крушево 117, активни 75• Кочани 1159, активни 290•

Пробиштип 327, активни 70• Демир Хисар 179, активни 80• Македонски Брод 148, активни 33• Пехчево 95, активни 24• Берово 335, активни 92• Валандово 194, активни 71•

Виница 348, активни 171• Делчево 405, активни 181 (112 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)•

Кратово 145, активни 62• Свети Николе 758, активни 212• Кичево 1157, активни 545• Ресен 414, активни 176• Неготино 485, активни 282 (51 лице од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија).

Активни случаи по општини во Скопје заклучно со вторник, 26 ноември 2020 година изгледаат вака:

Чаир – 620• Гази Баба – 1485• Аеродром -1437• Карпош – 1177• Центар – 1190• Кисела Вода – 1229•

Ѓорче Петров – 844• Бутел – 573• Шуто Оризари – 201• Студеничани – 51• Сарај – 158• Арачиново -32•

Илинден – 242• Сопиште – 66• Чучер Сандево – 98•

Петровец –126• Зелениково -73• Странец – 175• Нераспределени – 208 лица.

Related Articles