Рамиз Мерко не сака да урива во неговата Струга, ингеренциите ги предава на Владата

 Breaking News

Рамиз Мерко не сака да урива во неговата Струга, ингеренциите ги предава на Владата

Рамиз Мерко не сака да урива во неговата Струга, ингеренциите ги предава на Владата
July 18
15:57 2019

Градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко денеска преку писмо соопшти дека се откажува од дел од ингеренциите врз Општината.

Во писмото Мерко го информира премиерот Зоран Заев дека сите надлежности на Општината за урбанистичко планирање градежни дозволи и давање на концесии како и во делот на спроведување на забелешките од страна на УНЕСКО и ги предава на Владата.

Toj во писмото бара од Владата во тој сектор да раководи со градот Струга.

Мерко, во писмото вели дека ваквата негова одлука е резултат на последните случувања и долгорочната кампања која се води против градот Струга и градоначалникот на оваа Општина.

Related Articles