Нова мерка за пензионерите и барателите на работа кои не се активни, најави премиерот Спасовски

 Breaking News

Нова мерка за пензионерите и барателите на работа кои не се активни, најави премиерот Спасовски

Нова мерка за пензионерите и барателите на работа кои не се активни, најави премиерот Спасовски
July 04
15:13 2020

Уште малку техничкиот премиер, Оливер Спасовски, најави економска поддршка и за нови категории граѓани како дел од поддршката за справувањето со последиците на економски план, од здравствената ситуација. Најавувам четврти сет мерки и сите пезионери кои примаат пензија до 15.000 денари и неактивните баратели на работа, што се пријавуваат на 6 месеци, ќе добијат исто така домашна платежна картичка, најави Спасовски. Тој ги објасни трите сета мерки за поддршка на ранливите групи граѓани, вработените и бизнисите со коишто се помогна преку домашната платежна картичка, ваучерите за туризам и бескаматните кредити за фирмите. Гостување во ТВ Шутел видео:

Related Articles