Понеделнички се намалува бројката на коронавирусот, има и помалку тестирања, регистрирани се 591 нови случаи

 Breaking News

Понеделнички се намалува бројката на коронавирусот, има и помалку тестирања, регистрирани се 591 нови случаи

Понеделнички се намалува бројката на коронавирусот, има и помалку тестирања, регистрирани се 591 нови случаи
November 16
20:41 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 1683 тестирања, а регистрирани се 591 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 218-Куманово 47-Штип 21-Прилеп 26-Тетово 28-Струга 2-Велес 24-Битола 36-Охрид 2-Кавадарци 9-Гостивар 46-Струмица 22-Крива Паланка 4-Радовиш 1-Крушево 2-Кочани 9-Пробиштип 3.

Демир Хисар 1-Македонски Брод 1-Пехчево 1-Берово 1-Валандово 5-Виница 10-Делчево 5-Кратово 1-Свети Николе 16-Кичево 29-Ресен 6-Неготино 15.

П очи на ти се 40 лица, десет пацие нти од Скопје (66, 66, 76, 61, 51, 72, 52, 83, 49 и 84г), двајца од Куманово (77 и 77г), тројца од Штип (70, 62 и 80г), пет од Прилеп (63, 62, 66, 54 и 64г), еден па иент од Тетово (55г), двајца од Струга (56 и 60г), тројца од Велес (70, 51 и 89г), тројца од

Битола (69, 69 и 71г), двајца пац енти од Кавадарци (67 и 78г), тројца од Гостивар (71, 65 и 81г), еден пац иент од Дојран (ПЕ Гевгелија -56г), еден од Струмица (84г), еден од Крушево (76г), еден од Свети Николе (68г) и двајца пац иенти од Кичево (75 и 81г).

Од нив еден пац иент е п очи н т во н, остана тите се п оч нати во бо лнич ки услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 439 оздра вени пац иенти од:

Скопје 102-Штип 22-Прилеп 42-Тетово 49-Струга 21-Велес 36-Охрид 51-Кавадарци 22-Гостивар 2-Гевгелија 2-Струмица 33-Крива Паланка 6-Радовиш 2-Кочани 20-Пробиштип 5-Пехчево 1-Берово 5-Свети Николе 4-Неготино 14.

Досега во земјата се направени вкупно 293.872 тестирања на К ови д -19.

Вкупната бројка на ковид дијагн остицирани во нашата земја од почетокот на епи демиј ата изнесува 47636, бројката на оздравени пациенти е 27803, на п очи н ат и е 1345, а бројот на активни случаи изнесува 18488.

Related Articles