Понеделнички мал број, само 1176 тестови, регистрирани се 387 нови случаи на коронавирусот во овие градови

 Breaking News

Понеделнички мал број, само 1176 тестови, регистрирани се 387 нови случаи на коронавирусот во овие градови

Понеделнички мал број, само 1176 тестови, регистрирани се 387 нови случаи на коронавирусот во овие градови
November 23
19:17 2020

Здравствените власти денес малку порано јавуваат дека последните 24 часа се направени 1176 тестирања, а регистрирани се 387 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 174-Куманово 17-Штип 19-Прилеп 12-Тетово 26-Велес 12-Битола 20-Охрид 1-Кавадарци 3-Гостивар 56-Гевгелија 1-Струмица 6-Крива Паланка 4.

Радовиш 1-Крушево 3-Кочани 4-Пробиштип 2-Демир Хисар 1-Берово 1-Валандово 2-Виница 1-Делчево 7-Свети Николе 7-Кичево 3-Неготино 4.

По ч и ати се 35 лица, десет пац иенти од Скопје (46, 68, 79, 76, 76, 73, 48, 66, 71 и 66г ), тројца од Куманово (67, 82 и 79г), еден од Штип (79г), двајца од Прилеп (68 и 69г), еден од Тетово (84г), еден од Велес (73г), двајца од Битола (88 и 77г), еден пац иент од Охрид (82г).

еден од Кавадарци (73г), четири паци енти од Гостивар (75, 73, 50 и 43г), еден од Дојран – ПЕ Гевгелија (65г), двајца од Струмица (48 и 75г), еден од Радовиш (76г), еден од Кочани (67г), двајца од Берово (70 и 53г) и двајца пацие нти од Кичево (54 и 70г).

Денеска Институтот за ја вно здр авје рег истрира 528 оздравени пацие нти од:

Скопје 210-Куманово 35-Дебар 8-Штип 25-Прилеп 53-Тетово 38-Велес 26-Битола 3-Кавадарци 14-Гостивар 18-Гевгелија 5-Струмица 19-Крива Паланка 6-Радовиш 3-Крушево 2-Кочани 12-Пробиштип 4-Македонски Брод 2-Берово 4-Валандово 3-Делчево 8-Кратово 6-Свети Николе 18-Неготино 6.

Досега во земјата се направени вкупно 313.519 тести рања на К ов ид -19.

Вкупната бројка на ковид дијагностици рани во нашата земја од почетокот на еп иде мијата изнесува 55127, бројката на озд равени пацие нти е 32894, на по чи ат и е 1546, а бројот на активни случаи изнесува 20687.

Related Articles