Подгответе се за утре, без струја ќе се повеќе општини, ова е известувањето

 Breaking News

Подгответе се за утре, без струја ќе се повеќе општини, ова е известувањето

Подгответе се за утре, без струја ќе се повеќе општини, ова е известувањето
May 22
16:55 2022

Без електрична енергија утре неколку часа ќе бидат корисниците во делови од општините

Сарај, Гази Баба, Кисела Вода, Студеничани и Сопиште.

Како што соопшти РЦУК по известување од ЕВН Македонија АД,

прекинот на напојувањето со електрична енергија е поради планирани прекини во дистрибутивниот систем за електрична енергија.

Без струја во периодот од 8 до 12 часот ќе бидат дел од корисниците од селото Ласкарци во општина Сарај, од 08:30 до 15 часот дел од корисниците на улиците „Антон Попов“,

Фрушкогорска“ и „Христифор Жефаровиќ“ во општината Гази Баба, од 9 до 13 часот дел од објектите во потег од џамијата до општината,

ул. 2 во Студеничани, а од 9 до 14 часот дел од ул.23 и дел од ул.„Христо Татарчев“

во делот од ул. 23 до новиот кружен тек кон сончев град во општината Кисела Вода и Сопиште. ИзворПрес24.

Related Articles