Повторно се зголемува бројката на нови случаи на коронавирусот, а има и нови градови, ова е листата за денеска

 Breaking News

Повторно се зголемува бројката на нови случаи на коронавирусот, а има и нови градови, ова е листата за денеска

Повторно се зголемува бројката на нови случаи на коронавирусот, а има и нови градови, ова е листата за денеска
February 18
19:36 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2.345 тести рања, а регистрирани се 373 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 155-Прилеп 47-Кавадарци 23-Охрид 22-Куманово 20-Тетово 17-Струга 10-Битола 9-Велес, Струмица и Берово – по 7

Штип, Крива Паланка и Делчево – по 6-Неготино 5-Дебар и Валандово – по 4-Гостивар, Кочани, Ресен, Пробиштип и Кратово по 3-Гевгелија – 2 и Кичево – 1.

Пријавени се вкупно 8 по ина ти л ица.

По и нати се 5 паци енти од Скопје (94г, 81г, 79г, 78г и 76г) и по еден па циент од Куманово (66г), Гостивар (61г) и Прилеп (76г).

Сите пацие нти се п чин ати во бо лнич ки услови.

Регистрирани се 309 оздрав ни паци нти од:

Скопје 114-Охрид 40-Кавадарци 20-Куманово 18-Струга 16-Велес 14-Тетово и Прилеп – по 12-Кичево и Неготино – по 8-Битола – 7-Демир Капија – 5-Штип.

Струмица и Кочани – по 4-Гевгелија, Берово и Крушево – по 3-Радовиш, Делчево, Пробиштип, Виница и Македонски Брод – по 2-Ресен, Крива Паланка, Валандово и Кратово – по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 494.719 тестирања на Ко вид-19.

Вкупната бројка на КО ВИД-дијагн остицирани лица во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 98.174, бројката на оздр авени пац иенти е 88.778, на по чин ти е 3.018, а бројот на активни случаи изнесува 6.378.

Related Articles