Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во нашата земја, еве ја листата

 Breaking News

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во нашата земја, еве ја листата

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во нашата земја, еве ја листата
March 30
19:34 2021

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 3.948 тестирања, а регистрирани се 1.272 нови случаи на коронавирусот и тоа во:


Скопје 619
Битола 75
Прилеп 65
Куманово 61

Тетово 50
Кавадарци 40
Велес 39
Охрид 34
Штип 32


Струмица и Струга по 23
Кочани 22
Кичево и Берово по 21
Гостивар 19
Неготино 18


Крива Паланка 17
Гевгелија 15
Валандово 11
Ресен 10
Радовиш 9


Свети Николе, Пробиштип и Виница по 8
Делчево 5
Демир Капија, Кратово и Пехчево по 4
Богданци, Демир Хисар и Македонска Каменица по 2
Крушево 1

Пријавени се вкупно 33 поч ин ти лица:

12 од Скопје (34г,45г,59г,62г,65г,72г,73г,75г, 78г,79г,80г и 84г), по 2 пацие нти од Прилеп (65г и 85г), Куманово (68г и 69г), Тетово (68г и 74г), Велес (68г и 78г), Охрид (49г и 83г), Кичево (73г и 80г) и Виница (59г и 84г), а по еден пац иент е пријавен од Кавадарци (79г), Битола (41г), Струмица (49г), Неготино (61г), Крива Паланка (84г), Валандово (83г) и Крушево (85г).

Регистрирани се 868 оздрав ени пац иенти од:


Скопје 421
Охрид 55
Куманово 50
Прилеп 46
Велес 35


Кавадарци 27
Неготино и Гевгелија по 25
Штип и Струмица по 20
Битола 19
Гостивар 17


Тетово и Струга по 16
Кичево 14
Кочани и Радовиш по 12
Берово 7


Кратово 5
Крива Паланка и Крушево по 4
Ресен и Пробиштип по 3
Валандово, Свети Николе, Виница, Делчево и Богданци по 2
Демир Капија и Македонска Каменица по 1

Досега во земјата се направени вкупно 620.810 тестирања на Ко вид-19.

Вкупната бројка на КОВ И дијагностиц ирани лица во нашата земја од поче токот на епиде мијата изнесува 128.511, бројката на оздра вени пацие нти е 106.392, на п оч ати е 3.749, а бројот на активни случаи изнесува 18.370

Related Articles