Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот ја тpecи Македонија

 Breaking News

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот ја тpecи Македонија

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот ја тpecи Македонија
February 27
19:45 2021

Како што денеска јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 3.816 тестирања, а регистрирани се 721 нов случаj на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 334-Прилеп 56-Кавадарци 52-Неготино 34-Велес 26-Охрид 24-Битола 23-Куманово 22-Тетово 18-Струмица 16-Гевгелија 15.

Крива Паланка 14-Гостивар 13-Струга 10-Богданци 9-Кичево и Делчево – по 8-Крушево 7-Штип 6-Кочани и Ресен – по 5-Свети Николе 3.

Дебар, Пробиштип, Виница, Валандово и Кратово – по 2-Берово, Демир Хисар и Пехчево – по 1.

Пријавени се вкупно 7 п чи нати лица. По ина ти се по 2 пациен ти од Скопје (68г,81г) и по еден пац иент од Тетово (49г), Прилеп (73г), Струмица (76г), Кочани (72г) и Делчево (43г).

Од пријавените см тн и сл учаи сите се п и нати во болн ички услови.

Регистрирани се 171 оздраве ни паци енти од:

Скопје 71-Кавадарци 20-Прилеп 18-Куманово 14-Тетово 12-Велес 6-Кочани 5-Гевгелија и Битола – по 4-Штип.

Струмица и Неготино – по 3-Гостивар и Кратово – по 2-Ресен, Охрид, Делчево и Валандово – по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 519.985 тестирања на Ко ид-19.

Вкупната бројка на КО В Д-дијагностици рани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 102.482, бројката на оздр авени паци енти е 91.066, на поч ин ти е 3.126, а бројот на активни случаи изнесува 8.290.

Related Articles