Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија

 Breaking News

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија
February 09
21:15 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2863 тестирања, а регистрирани се 476 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 221-Прилеп 31 -Кавадарци 31 -Охрид 24 -Велес 23 -Куманово 20 -Тетово 12 -Битола 11 -Делчево 9 -Струмица 8 -Кочани 8.

Гевгелија 8 -Неготино 8 -Ресен 8 -Крива Паланка 7 -Гостивар 6 -Кичево 6 -Штип 5-Струга 5 -Пробиштип 5 -Крушево 5 -Радовиш 2.

Берово 2 -Виница 2 -Валандово 2 -Демир Хисар 2 -Кратово 2 -Македонски Брод 1 -Дебар 1 -Дојран 1.

Починати се 9 лица, 4 пациенти од Скопје (53г, 67г, 68г, 74г), и по еден смртен случај од Прилеп (68г), Велес (75г), Охрид (72г), Струмица (81г), Кочани (63г).

Сите паци енти се по ч нати во болн ички услови.

Регистрирани се 407 оздр авени па циенти од:

Скопје 176 -Охрид 36 -Тетово 29 -Куманово 22 -Струга 19 -Велес 18 -Гостивар 15 -Кичево 12 -Струмица 11 -Дебар 10 -Битола 7 -Кавадарци 7 -Штип 6 -Гевгелија 6 -Берово 5 -Кратово 4.

Кочани 3-Свети Николе 3-Ресен 3 -Пробиштип 3 -Прилеп 2 -Неготино 2 -Крива Паланка 2 -Виница 2 -Радовиш 1 -Демир Хисар 1 -Македонски Брод 1 -Крушево 1.

Досега во земјата се направени вкупно 474.280 тестирања на Ков ид-19.

Вкупната бројка на КО ВИД-дијагно стицирани лица во нашата земја од почетокот на епидеми јата изнесува 95.347, бројката на озд равени пацие нти е 85.846, на по и нати е 2.955, а бројот на активни случаи изнесува 6.546.

Related Articles