Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија, ова е листата по градови

 Breaking News

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија, ова е листата по градови

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија, ова е листата по градови
August 29
18:10 2021

Како што денес јавуваат здравствените власти, Во последните 24 часа се направени 4.618 тестирањe, а регистрирани се 674 нови случаи на коронавирусот:

Скопје – 253 • Тетово – 105 • Гостивар – 44 • Куманово – 36 • Струмица – 32 • Кичево – 26 • Прилеп – 24 • Дебар – 19 • Битола – 18 • Штип – 16 • Свети Николе – 14 • Струга – 13 • Велес ,Кавадарци и Охрид – по 12 • Ресен – 7 • Кочани, Гевгелија и Кратово – по 5 • Виница – 4 • Неготино – 3 • Берово и Пехчево – по 2 • Крива Паланка,Радовиш, Валандово, Богданци и Македонски Брод – по 1.

Пријавени се 27 по ин а ти лица: 7 лица од Тетово ( 49г, 69г, 71г, 74г, 74г, 81г и 89г), 6 лица од Гостивар ( 37г, 65г, 71г,72г,74г и 76г), 5 лица од Скопје ( 49г, 60г, 68г, 78г и 87г),по 2 лица од Дебар(49г и 61г) , Свети Николе (58г и 73г) и Струга(36г и 77г), и по едно лице од Куманово (63г), Струмица (56г) и Велес (69г) .

Сите пријавени лица се по ин ати во болни чки услови. Регистрирани сe 403 оздравени пациенти од:

Скопје – 108 • Гостивар -103 • Куманово -31 • Кичево и Дебар – по 20 • Струмица и Кавадарци – по 15 • Прилеп и Штип – по 12 • Битола – 9 • Тетово – 8 • Свети Николе – 7 • Кочани ,Берово и Валандово – по 6 • Велес ,Гевгелија и Кратово – по 5 • Ресен и Пехчево – по 3 • Македонски Брод – 2 • Делчево и Пробиштип – по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 1.149.699 тестирање на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид еми јата изнесува 175.330, бројката на оздраве ни пац иенти е 155.101, на по ин ати е 5.869, а бројот на активни случаи изнесува 14.360

Related Articles