Пикот е тука, здpaвствените влacти јавуваат од направени 2930 тестови на коронавирусот, дека се регистрирани 977 нови случаи

 Breaking News

Пикот е тука, здpaвствените влacти јавуваат од направени 2930 тестови на коронавирусот, дека се регистрирани 977 нови случаи

Пикот е тука, здpaвствените влacти јавуваат од направени 2930 тестови на коронавирусот, дека се регистрирани 977 нови случаи
November 17
19:52 2020

Здравствените власти денес јавуваат дека, во последните 24 часа се направени 2930 тестирања, а регистрирани се 977 нови случаи на коронавирусот и тоа во градовите:

Скопје 503
Куманово 55
Дебар 1
Штип 14
Прилеп 45


Тетово 40
Струга 32
Велес 29
Битола 67
Охрид 40


Кавадарци 15
Гостивар 22
Гевгелија 10
Струмица 11
Крива Паланка 12


Радовиш 6
Крушево 4

Кочани 3
Пробиштип 3
Демир Хисар 4
Берово 1


Валандово 1
Виница 5
Делчево
Свети Николе 13
Кичево 14


Ресен 2
Неготино 22

П очи на ти се 31 лице, седум па циен ти од Скопје (74, 78, 82, 51, 38, 60 и 64г), двајца од Куманово (76 и 67г), еден од Дебар (71г), двајца од Штип (62 и 67г), двајца од Прилеп (78 и 78г), двајца од Тетово (72 и 76г), двајца од Велес (78 и 78г), четири па циен ти од Битола (71, 87, 44 и 67г), три од Охрид (65, 78 и 78г), еден пац иент од Кавадарци (72г), еден од Гевгелија (56г), тројца од Кичево (47, 68 и 53г) и еден па цие нт од Неготино (74г).

Денеска Институт от за јав но з дравје регистрира 843 озд равени пациен ти од:

Скопје 279
Куманово 43
Дебар 6
Штип 42
Прилеп 32


Тетово 79
Велес 35
Битола 65
Охрид 1
Кавадарци 15


Гостивар 49
Гевгелија 14
Струмица 39
Крива Паланка 6
Радовиш 12


Кочани 25
Пробиштип 13
Демир Хисар 6
Македонски Брод 1
Берово 6


Валандово 5
Кратово 10
Свети Николе 3
Кичево 36
Ресен 10


Неготино.11

Досега во земјата се направени вкупно 296.802 тестирања на К ов ид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијагност ицирани во нашата земја од почетокот на епид емиј ата изнесува 48613, бројката на оздр авени паци енти е 28646, на п очин а ти е 1376, а бројот на активни случаи изнесува 18591.

Related Articles