Останува во сила мерката за ослободување од работа на родител на деца до 10 годишна возраст, вели Шахпаска

 Breaking News

Останува во сила мерката за ослободување од работа на родител на деца до 10 годишна возраст, вели Шахпаска

Останува во сила мерката за ослободување од работа на родител на деца до 10 годишна возраст, вели Шахпаска
September 03
17:03 2020

Еден родител на деца на возраст до 10 години се ослободува од работа е мерка која не се укинува, рече на денешната прес конференција министерката за труд и социјална политика, Шахпаска.

Министерката потсети дека предност за одење во градинка ќе имаат деца на самохран родител и родители кои нема да може да работат од дома.

Родителите кои што ја користат мерката за чување на деца од 0 до 10 години продолжуваат и понатаму да ја користат оваа мерка.

Оваа мерка не ја укинуваме, продолжува и понатаму да биде во си ла, рече Шахпаска. ИзворПрес24.

Related Articles