Бидна и тоа: Од утре стартува првата мерка од Русија насочена кон Финска, на удар ќе е прв вентилот за природен гас

 Breaking News

Бидна и тоа: Од утре стартува првата мерка од Русија насочена кон Финска, на удар ќе е прв вентилот за природен гас

Бидна и тоа: Од утре стартува првата мерка од Русија насочена кон Финска, на удар ќе е прв вентилот за природен гас
May 20
18:50 2022

PPуското снабдување со природен гас за Финска ќе биде прекинато од утре наутро, соопшти денеска финската државна енергетска компанија Гасум, откако нордиската земја одби да му плати на снабдувачот „Газпром“ во рубли. – Многу е жално што испораките на природен гас според нашиот договор за снабдување сега ќе бидат прекинати. Сепак, внимателно се подготвувавме за оваа ситуација и „нема да има прекини во мрежата за пренос на гас, наведе во изјава извршниот директор на Гасум, Мика Вилјанен. ИзворНезависен.мк.

Related Articles