Одиме напред, 1064 нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани новите случаи денеска

 Breaking News

Одиме напред, 1064 нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани новите случаи денеска

Одиме напред, 1064 нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани новите случаи денеска
November 13
19:21 2020

Во последните 24 часа се направени 3096 тестирања, а регистрирани се 1064 нови случаи на ковид-19 во:

Скопје 541-Куманово 57-Дебар 4-Штип 46-Прилеп 24-Тетово 57-Струга 23-Велес 44-Битола 43-Охрид 33-Кавадарци 25-Гостивар 12-Гевгелија 11.

Струмица 23-Крива Паланка 8-Радовиш 12-Крушево 2-Кочани 10-Пробиштип 4-Демир Хисар 2-Македонски Брод 4.

Пехчево 7-Берово 3-Валандово 3-Виница 3-Делчево 3-Кратово 2-Свети Николе 17-Кичево 25-Ресен 6-Неготино 10

Поч ина ти се 25 лица, тројца пац иенти од Скопје (62, 82 и 75г), тројца од Тетово (46, 77 и 83г), двајца од Прилеп (71 и 79г), еден од Крушево (40г), пет паци енти од Куманово (34, 49, 49, 66 и 62г), четири пац иенти од Битола (71,72, 73 и 75г), еден п ациент од Гостивар (65г), еден од Кавадарци (69г),еден од Крива Паланка (75г), еден паци ент од Струмица (70г), еден паци ент од Валандово (60г), еден пац иент од Пехчево (69г) и еден паци нт од Свети Николе (68г).

Од нив, два јца п аци ент и се почи нати в он, оста натите во болн ички усл ови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 507 оздравени пациенти од:

Скопје 163-Куманово 36-Дебар 4-Штип 19-Прилеп 30-Тетово 30-Струга 16-Велес 39-Битола 20-Охрид 21-Кавадарци 17-Гостивар 15-Гевгелија 9-Струмица 24-Крива Паланка 2-Радовиш 2-Крушево 1-Кочани 17-Пробиштип 8-Демир Хисар 1-Македонски Брод 1-Берово 2-Валандово 3-Виница 5-Кратово 2-Свети Николе 6-Кичево 9-Ресен 3-Неготино 2

Досега во земјата се направени вкупно 286.181 тестирања на К ов ид -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагност ицирани во нашата земја од почет окот на епи емијата изнесува 44898, бројката на оздр авени пациен ти е 26289, на п очин ат и е 1263, а бројот на акт ивни случаи изнесува 17346.

Related Articles