Ова нема kpaj, денеска во Македонија се регистрирани дури 1.394 нови случаи на коронавирусот, ова е листата

 Breaking News

Ова нема kpaj, денеска во Македонија се регистрирани дури 1.394 нови случаи на коронавирусот, ова е листата

Ова нема kpaj, денеска во Македонија се регистрирани дури 1.394 нови случаи на коронавирусот, ова е листата
April 03
17:56 2021

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 4.920 тестирања, а регистрирани се 1.394 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 592 -Куманово 104 -Битола 101 -Прилеп 63-Велес 60 -Кавадарци 50 -Охрид 39 -Тетово 38 -Штип 37 -Гостивар 35 -Струмица 31 -Кичево 30 -Кочани 24 -Неготино 21 -Свети Николе и Ресен по 19.

Гевгелија 18 -Струга 17 -Радовиш и Берово по 14-Делчево и Виница по 11 -Крива Паланка 10 -Валандово 8 -Богданци 6-Демир Капија 5 -Македонски Брод 4 -Дебар 3 -Пробиштип.

Кратово и Пехчево по 2 -Крушево, Демир Хисар, Македонска Каменица и Дојран по 1.

Пријавени се вкупно 45 поч ин ти лица:

15 од Скопје ( 95г , 88г , 88г , 87г ,84г , 84г , 83г , 76г , 74г , 74г , 72г , 69г , 69г , 60г и 50г ) , – по 4 од Прилеп (82г , 71г , 56г , 54г) – по 3 од Тетово (80г , 75г , 74г, ) и Гостивар (80г ,74г, 66г) , – по 2 од Битола ( 79г и 71г) ,Куманово ( 76г и 67г ), Струмица ( 74г и 66г).

Кочани (68г и 63г) и Кичево ( 71г и 61г) – по 1 по ин ат од Кавадарци (65г) , Штип (50г) , Гевгелија (65г) , Велес (83г) , Ресен (70г) , Радовиш (65г), Виница (70 г), Валандово (60г) , Демир Капија(72г)и Демир Хисар (66г).

Регистрирани се 479 оздра ени паци енти од:

Скопје 245 -Прилеп 35 -Кавадарци 27-Куманово и Велес по 21 -Битола и Свети Николе по 15-Гостивар,Струмица и Гевгелија по 12 -Кочани 11 -Неготино 10 -Тетово 9 -Берово, Валандово и Богданци по 6-Пробиштип 4 -Кичево 3 -Македонски Брод 2 -Штип, Ресен, Радовиш, Виница, Крушево, Кратово и Пехчево по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 638.327 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на Ккоронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 134.134, бројката на оздра вени паци енти е 108.676, на п чи нати е 3.905, а бројот на активни случаи изнесува 21.553.

Related Articles