Нов рекорд во нашата земја, 1085 нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани во последните 24 часа

 Breaking News

Нов рекорд во нашата земја, 1085 нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани во последните 24 часа

Нов рекорд во нашата земја, 1085 нови случаи на коронавирусот, во овие градови се регистрирани во последните 24 часа
October 31
19:37 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3294 тестирања, а регистрирани се 1085 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 447-Куманово 69-Дебар 9-Штип 39-Прилеп 60-Тетово 62-Струга 14-Велес 50-Битола 28-Охрид 18-Кавадарци 20-Гостивар 35-Гевгелија 29.

Струмица 80-Крива Паланка 10-Радовиш 9-Крушево 3-Кочани 13-Пробиштип 10-Демир Хисар 2-Македонски Брод 1-Берово 2-Валандово 6-Виница 4-Делчево 10-Кратово 4-Свети Николе 5-Кичево 30-Ресен 4-Неготино 12.

Поч ина ти се 12 лица, тројца пациенти од Скопје (67, 68 и 52г), еден од Куманово (27г), тројца од Пр ил еп (81, 82 и 49г), двајца пац иен ти од Тетово (87 и 77г), еден од Битола (84г), еден од Кавадарци (67г) и еден пац иент од Гостивар (65г).

Сите се п очин ати во б олни чки усл ови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 283 оздравени пац иент и од:

Скопје 142-Куманово 8-Штип 7-Прилеп 11-Тетово 21-Велес 6-Битола 13-Кавадарци 18-Гостивар 6-Гевгелија 9-Струмица 11-Крива Паланка 1-Радовиш 1-Крушево 1-Кочани 7-Пробиштип 1-Берово 1-Валандово 2-Виница 1-Свети Николе 1-Кичево 10-Неготино 5.

Досега во земјата се направени вкупно 249.399 тестирања на К о ви д -19.

Вкупната бројка на к ов ид дијагност ицирани во нашата земја од почетокот на епид емија та изнесува 31572, бројката на оздр авени паци енти е 20731, на п очин ат и е 994, а бројот на активни случаи изнесува 9847.

Related Articles