Нов пресврт во Грција: 5.5 километри гледал како возот се движи во погрешна насока, ова е втората грешка на шефот на станицата

 Breaking News

Нов пресврт во Грција: 5.5 километри гледал како возот се движи во погрешна насока, ова е втората грешка на шефот на станицата

Нов пресврт во Грција: 5.5 километри гледал како возот се движи во погрешна насока, ова е втората грешка на шефот на станицата
March 02
18:01 2023

Како што јавуваат грчките медиуми, шефот на станицата направил повеќе од една грешка поради кои дојде до cc уд ир на возови во вторникот вечерта. Според информациите од грчката полиција, шефот на станицата во Лариса цели 5,5 километри го гледал патничкиот воз како се движи во погрешен правец и не ги користел технолошките можности што ги имал за да го запре возот. Станицата во Лариса има локална контролна табла за сигнализација, пред и по станицата на одредено растојание има светлосни сигнали и промени што покажуваат присуство на возот. Зошто тој не можеше да го сопре возот е прашање на истрага на комитетот, пишуваат грчките медиуми.

Related Articles