Нова paзочapувачка бpoјка на коронавирусот во земјава во последните 24 часа

 Breaking News

Нова paзочapувачка бpoјка на коронавирусот во земјава во последните 24 часа

Нова paзочapувачка бpoјка на коронавирусот во земјава во последните 24 часа
February 21
18:22 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2.160 тестирања, а регистрирани се 254 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:


Скопје 111
Прилеп 29
Кавадарци 20
Охрид 13
Неготино 10


Битола 9
Гостивар 7
Куманово и Велес по 6
Тетово и Гевгелија по 5
Штип, Струмица, Струга и Ресен по 4


Кочани, Делчево и Виница по 3
Кичево, Дебар, Крива Паланка, Пробиштип, Кратово, Демир Хисар, Крушево, Богданци по 1

П очин ти се 16 лица, 5 пац иенти од Прилеп (83г, 75г, 75г, 73г, 49г), 3 паци енти од Охрид (85г, 83г, 77г), 2 пацие нти од Скопје (78г, 62г) и по еден пациент од Куманово (76г), Крива Паланка (76г), Струга (68г), Гевгелија (75г), Кочани (83г) и Неготино (67г). Од пријаве ните см тн и случаи сите се по ина ти во болн ички услови.

Регистрирани се 151 оздра вени пац иенти од:


Скопје 86
Велес 17
Прилеп 15
Тетово 7
Куманово 6


Крушево 4
Гевгелија 3
Битола, Кичево, Виница, Кратово по 2
Штип, Кочани, Дебар, Крива Паланка, Радовиш по 1

Досега во земјата се направени вкупно 502.711 тестирања на Ко ви -19.

Вкупната бројка на К ОВ ИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид ем ијата изнесува 99.285, бројката на озд равени паци енти е 89.400, на поч н ат и е 3.063, а бројот на акт ивни случаи изнесува 6.822.

Related Articles