Нина кажа каде ќе можете да плаќате со картичката, ова е листата на дејности

 Breaking News

Нина кажа каде ќе можете да плаќате со картичката, ова е листата на дејности

Нина кажа каде ќе можете да плаќате со картичката, ова е листата на дејности
June 27
19:59 2020

Министерката Нина Ангеловска напиша: Неколку корисници информации трговците и корисниците за домашната платежна картичка:

Ознака КУПУВАМ ДОМАШНО за лесно препознавање на домашните производи

Продавниците ќе ги одвојат македонските производи на посебни рафтови или ќе ги означат со стикета/налепница Купувам домашно

Онлајн продавниците ќе ги означат со стикер или во посебни делови на своите веб страни и задолжително треба да имаат известување за информирање на купувачите со Домашната платежн картичка

Продавниците ги означуваат производите како македонски производи – сите производи кои се произведени на територијата на Република Северна Македонија согласно декларацијата согласно Законот за заштита на потрошувачи и сите услуги од домашни компании и вршители на дејност.

Со картичката може да се плаќа во определни дејности – супермаркети, продавници за храна, пиљари, пекари, туристички агенции, хотели, ресторани, продавници за облека, обувки, спортска опрема, книги, салони за убавина и други услужни дејности. – Напиша министерката Ангеловска на својата фејсбук страница.

Related Articles