Не запираат потpecите, регистрирани неколку земjотpеси во Грција и Албанија

 Breaking News

Не запираат потpecите, регистрирани неколку земjотpеси во Грција и Албанија

Не запираат потpecите, регистрирани неколку земjотpеси во Грција и Албанија
November 28
22:24 2019

Во 16 часот и 40 минути земјотрес со јачина од 3.0 беше регистриран во Грција на длабочина од 10 километри, а епицентар беше на 15 километри од Камари.

Потоа во 17 часот и 32 минути, уште еден послаб земјотрес ја здрма јужна Грција со јачина од 2.9 степени по рихтер.

По неколку часа пак беше регистриран земјотрес и во Албанија со јачина од 3.0 степени по рихтер. Епицентарот беше на 32 километри од Тирана со длабочина од 1 километар.

Регистрирани се и три земјотреси едно по друго за само седум минути, сите со епицентар во Албанија, а најсилниот од нив беше 3.8 степени по рихтер во 20 часот и 33 минути. Потреси имаше во текот на целиот ден.

Related Articles