Не запира, 1168 нови случаи на коронавирусот од само 3353 тестови, во овие градови денеска се регистрирани новите

 Breaking News

Не запира, 1168 нови случаи на коронавирусот од само 3353 тестови, во овие градови денеска се регистрирани новите

Не запира, 1168 нови случаи на коронавирусот од само 3353 тестови, во овие градови денеска се регистрирани новите
November 14
17:07 2020

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 3353 тестирања, а регистрирани се 1168 нови случаи на ков ид-19 во:

Скопје 513 -Куманово 68 -Дебар 6-Штип 27 -Прилеп 77 -Тетово 65 -Струга 40 -Велес 36 -Битола 58 -Охрид 25 -Кавадарци 29 -Гостивар 30 -Гевгелија 5.

Струмица 33 -Крива Паланка 5 -Радовиш 7 -Крушево 3 -Кочани 19 -Пробиштип 1 -Демир Хисар 1 -Македонски Брод 3 -Пехчево 3 -Берово 3 -Валандово 6 -Виница 5 -Делчево 3 -Кратово 11 -Свети Николе 33 -Кичево 42 -Ресен 4 -Неготино 7.

П оч ина ти се 18 лица, пет паци енти од Скопје (61, 69, 67, 77 и 84г), двајца од Куманово (66 и 80г), еден паци ент од Штип (54г), еден од Тетово (73г), двајца од Битола (82 и 73г), еден од Охрид (84г), четири пацие нти од Гостивар (78, 76, 78 и 66г), еден од Струмица (55г) и еден пац ент од Кратово (74г).

Од нив еден паци ент е поч инат в он, останатите се п очи нат и во болн ички ус лови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 692 оздравени пациенти од:

Скопје 394 -Куманово 25 -Штип 27 -Прилеп 22 -Тетово 49 -Велес 33 -Битола 14 -Охрид 2 -Кавадарци 12 -Гостивар 22 -Гевгелија 12 -Струмица 18 -Крива Паланка 6 -Радовиш 3 -Крушево 1 -Кочани 12 -Пробиштип 6 -Демир Хисар 2-Македонски Брод 1 -Берово 6 -Виница 2 -Кратово 1 -Свети Николе 3 -Кичево 16 -Ресен 1 -Неготино 2.

Досега во земјата се напра вени вкупно 28 9.534 тестира ња на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагно стицирани во нашата земја од почетокот на епид емиј та изнесува 46062, бројката на оз равени пациент и е 26981, на п очин ат и е 1281, а бројот на активни случаи изнесува 17800.

Related Articles