Нека се групираат пак: По 2000 евра kaзни за 12 скопјани, се групирале на јавни површини повеќе од 5 лица

 Breaking News

Нека се групираат пак: По 2000 евра kaзни за 12 скопјани, се групирале на јавни површини повеќе од 5 лица

Нека се групираат пак: По 2000 евра kaзни за 12 скопјани, се групирале на јавни површини повеќе од 5 лица
July 07
11:17 2020

12 скопјани заработиле Kaзни од по 2000 евра поради групирањето на јавни површини со повеќе од пет лица.

Основното јавно об винителство Скопје поднесе предлог за издавање ka знен налог против вкупно 12 лица за кp ивично дело непостапување според здравствените прописи за време на епид емија од член 206 став 1 од Kp ивичниот законик.

Обвинетите, како што соопшти ЈО, не постапиле според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање и спречување на ширењето на коронавирусот.

Тие не ја почитувале одлуката на Владата за заб paна на групирање на повеќе од пет лица на јавни површини. Надлежниот јавен обв инител предложи на секој од обви нетите да му биде изречена парична ka зна од по 100 дневни гло би, при што висината на една дневна гло ба да биде определена на 20 евра во денарска противвредност.​

Related Articles