Нека е со cpeka: Владиката Петар отвора телевизија во Скопје, јавува Фактор

 Breaking News

Нека е со cpeka: Владиката Петар отвора телевизија во Скопје, јавува Фактор

Нека е со cpeka: Владиката Петар отвора телевизија во Скопје, јавува Фактор
February 28
19:37 2023

Како што пренесува порталот Фактор, Владиката Петар влегува во медиумскиот свет, ќе отвори телевизија во Скопје. Вчера агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги му одобри на друштвото „Преобразба“ да отвори ТВ канал, кој ќе се емитува во Скопје и околината. Зад новиот медиум стои Митрополитот преспанско-пелагониски, Владиката Петар, кој со своето световно име Петар Каревски е основач и сопственик на ДПТУ „Преобразба“. Целата вест прочитајте ја на Фактор.

Related Articles