Најголем рекорд на нови случаи на коронавирусот досега во Северна Македонија, 1406 нови од 3398 тестови

 Breaking News

Најголем рекорд на нови случаи на коронавирусот досега во Северна Македонија, 1406 нови од 3398 тестови

Најголем рекорд на нови случаи на коронавирусот досега во Северна Македонија, 1406 нови од 3398 тестови
November 18
17:32 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3398 тестирања, а регистрирани се 1406 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 627 -Куманово 73 -Дебар 1 -Штип 37 -Прилеп 98 -Тетово 72 -Струга 17 -Велес 55 -Битола 51 -Охрид 57 -Кавадарци 40 -Гостивар 84 -Гевгелија 11.

.Струмица 30 -Крива Паланка 10 -Радовиш 9 -Крушево 8 -Кочани 34 -Пробиштип 4-Демир Хисар 2 -Македонски Брод 2 -Пехчево 1 -Берово 2 -Валандово 8 -Виница 20 -Делчево 6 -Кратово 2 -Свети Николе 11 -Кичево 10 -Ресен 13 -Неготино 11.

По чина ти се 21 лице, шест пац иенти од Скопје (77, 64, 74, 81, 73 и 74г), тројца од Штип (84, 70 и 62г), тројца од Прилеп (51, 40 и 55г), еден пац иент од Струга (64г), четири од Битола (77, 77, 79 и 74г), еден од Гостивар (72г), еден од Радовиш (70г), еден од Македонски Брод (66г) и еден пац ие нт од Берово (85г).

Сите па цие нти се п очи нат и во бол нички услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистр ира 937 оздра вени паци енти од:

Скопје 398 -Куманово 50-Дебар 8 -Штип 21 -Прилеп 28 -Тетово 41 -Струга 18 -Велес 38 -Битола 28 -Охрид 44 -Кавадарци 29 -Гостивар 23 -Гевгелија 12 -Струмица 59 -Крива Паланка 8 -Радовиш 9 -Крушево 2 -Кочани 19.

Пробиштип 8 -Демир Хисар 6 -Пехчево 1 -Берово 4 -Валандово 9 -Виница 8 -Делчево 17 -Кратово 2 -Свети Николе 15 -Кичево 18 -Ресен 4 -Неготино 10Досега во земјата се направени вкупно 300.200 тестирања на Ковид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијагност ицирани во нашата земја од почетокот на епи деми јата изнесува 50015, бројката на оз равени пациенти е 29583, на поч ин ти е 1397, а бројот на активни случаи изнесува 19035.

Related Articles