Наповидок карантин, со 862 случаи на ден, ова се жapиштата на градови во последните 24 часа, каде има регистрирано нови случаи

 Breaking News

Наповидок карантин, со 862 случаи на ден, ова се жapиштата на градови во последните 24 часа, каде има регистрирано нови случаи

Наповидок карантин, со 862 случаи на ден, ова се жapиштата на градови во последните 24 часа, каде има регистрирано нови случаи
October 29
21:00 2020

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2699 тестирања, а регистрирани се 862 нови случаи на ко ви д-19 во:

Скопје-390, Куманово-22, Штип-28, Прилеп-55, Тетово-48, Струга-9, Велес-53, Битола-31, Охрид-18, Кавадарци-24, Гостивар-18, Гевгелија-12.

Струмица-27, Крива Паланка-10, Радовиш-7, Крушево-2, Кочани-25, Пробиштип-12, Демир Хисар-4, Македонски Брод-1, Пехчево-3, Берово-3, Валандово-6, Виница-9, Делчево-5, Кратово-6, Свети Николе-6, Кичево-17, Ресен-3, Неготино-8.

Денеска Институтот за јав но здр авје регистрира 223 оздр вени паци енти од:

Скопје-75, Куманово-9, Штип-10, Прилеп-16, Тетово-27, Велес-6, Битола-13, Кавадарци-6, Гостивар-5, Гевгелија-14, Струмица-14, Радовиш-6, Кочани-7, Демир Хисар-2, Берово -3, Пехчево-1, Кратово-1, Свети Николе-2, Кичево-4, Ресен-1 и Неготино-1.

По чина ти се 14 лица, пет паци енти од Скопје (35, 82, 62, 90 и 77г), еден од Прилеп (54г), еден од Тетово (88г), еден од Струга (66г), еден паци ент од Велес (78г), еден од Битола (76г), двајца пац иенти од Струмица (63 и 68г), еден од Радовиш (66г) и еден паци ент од Ресен (83г).

Вкупната бројка на ко вид дијагнос тицирани во нашата земја од почетокот на епидем ијат а изнесува 29558, бројката на оздрав ени пацие нти е 19994, на п очи нат и е 977, а бројот на активни случаи изнесува 8587 .

Денеска се регистрира еден контр олен тест од вчера, а според заврш ените епидемиоло шки анал изи во моментов дист рибуцијата по градови е следна:


Скопје 12753, активни 4138
Куманово 2211, активни 361
Дебар 331, активни 53
Штип 1626, активни 246
Прилеп 1227, активни 404


Тетово 2078, активни 471
Струга 814, активни 104
Велес 639, активни 258
Битола 637, активни 236
Охрид 675, активни 217


Кавадарци 471, активни 195
Гостивар 1163, активни 178
Гевгелија 357, активни 166 (18 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 52 на Богданци и 12 се странски државјани)


Струмица 846, активни 471
Крива Паланка 228, активни 81
Радовиш 224, активни 79
Крушево 25, активни 5
Кочани 684, активни 211


Пробиштип 184, активни 50
Демир Хисар 81, активни 17
Македонски Брод 104, активни 8
Пехчево 60, активни 8
Берово 201, активни 45


Валандово 101, активни 39
Виница 175, активни 65
Делчево 242, активни 111 (56 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)


Кратово 46, активни 16
Свети Николе 468, активни 74
Кичево 531, активни 149
Ресен 238, активни 60


Неготино 138, активни 71 (18 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)

Направените 2699 теста се преку: ИЈЗ-820, ЦЈЗ Скопје-115, Ав ицена-528, Би отек-265, МАНУ -194, Жан Митрев (Филип Втори) -315, Систина со PCR метода -223, лабораторија Лаор –64, Суд ска медицина-10, ЦЈЗ Битола-83, Ин фек тивна кли ника-5, ГАК-0, Синлаб-77, лаборатории од стра нство-0. Досега во земјата се направе ни вкупно 243.357 тестирања на К ови д -19.

На Инф ектив ната кли ника во изминативе 24 часа примени се 15 паци енти.

Вкупно се хоспит ализи рани 152 пац иенти.

На кислоро дна поддршка се 110 пацие нти, нема па ци енти на мех аничка вентил ација.

Во болницата во Козле хоспита лизир ани се 9 деца и 9 позитивни мајки, 6 деца и 4 мајки суспе ктни на ко ви д-19

Во ГОБ „8 Септември“ има 7 приеми, а вкупно хоспита лизирани се 49 паци енти. На респ ратор се 2 паци енти.

Во болн ицата во Битола се хоспитал изирани 72, а во бол ницата во Штип се 48 па циенти. На инфект ивните одде енија во Тетово, Охрид, Велес, Куманово, Прилеп, Гостивар, Струмица, Струга, Кочани, Гевгелија, Дебар, Кичево и Кавадарци се хосп тализи рани 320 позитив ни и сом нит елни на ови д-19.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидеми лошките анкети, може да има измена во дис рибуцијата по општини во Скопје)


Чаир – 198
Гази Баба – 543
Аеродром – 760
Карпош – 610
Центар – 573


Кисела Вода – 510
Ѓорче Петров – 351
Бутел – 201
Шуто Оризари – 37
Студеничани – 16


Сарај – 32
Арачиново – 8
Илинден – 72
Сопиште – 36
Чучер Сандево – 22


Петровец –23
Зелениково -13
Странец – 27
Нераспределен- 106

Related Articles