ФОТО: Му пишале казна зашто го веел знамето со Сонцето од Кутлеш, на суд е на Ѓурѓовден

 Breaking News

ФОТО: Му пишале казна зашто го веел знамето со Сонцето од Кутлеш, на суд е на Ѓурѓовден

ФОТО: Му пишале казна зашто го веел знамето со Сонцето од Кутлеш, на суд е на Ѓурѓовден
May 03
18:30 2020

Активист од Скопје, Жарко Масларковски заработи пријава поради веење на знамето со сонцето од Кутлеш. Тој за ова информираше преку социјалната мрежа Фејсбук, објавувајќи го барањето за поведување на прекршочна постапка. тој напиша: Барајќи мир на душата, знам да викам грлато Македонија пред собрание!!! На Ѓурѓовден сум на суд за носење знаме македонско(Кутлеш) и викање Македонија на прослава на титула на Р.К. Вардар!!! Барам само морална поддршка, казната сам ќе си ја носам!!! Да живее Македонија!!!

Related Articles