Минималецот се зголемува: Од месецов повисока плата

 Breaking News

Минималецот се зголемува: Од месецов повисока плата

Минималецот се зголемува: Од месецов повисока плата
July 05
10:14 2020

Минималецот се зголемува од овој месец, јавуваат медиумите, минималната плата од јули месец изнесува 14.934 денари во нето износ. Од месецов има раст на минималната плата, а според пресметките во бруто износ таа изнесува 21.776 денари. Министерството за труд и социјална политика ја објави одлуката во Службен весник. Досега минималната плата изнесуваше 14.507 денари, откако минатата година беше зголемена за 2.000 денари. Зголемувањето на минималната плата тогаш беше соопштено дека ќе важи не само за приватниот, туку и за јавниот сектор. Извор Прес24.

Related Articles