Максим pacпали по Власта: Не убедувајте не, овој предлог е штeтен по македонскиот народ и државност, истиот нема да добие народна подршка

 Breaking News

Максим pacпали по Власта: Не убедувајте не, овој предлог е штeтен по македонскиот народ и државност, истиот нема да добие народна подршка

Максим pacпали по Власта: Не убедувајте не, овој предлог е штeтен по македонскиот народ и државност, истиот нема да добие народна подршка
July 02
15:47 2022

Не убедувајте не, овој предлог е штетен по македонскиот народ и државност, истиот нема да добие народна подршка.

Од билатерален дозволувате да се трансформира во мултилатерален проблем со кој еден ден ќе се соочат нашите внуци и правнуци а дополнително се обидувате да ја релативизирате тежината на предлогот.

Лидерството значи да мислиш и работиш за националните и државни интереси, не да го уриваш и подгазуваш тоа што предците ти го оставиле.

Тоа што не го постигнаа во минатото со оружје во балканските,

првата и втората светска војна, денеска се обидуваат по дипломатски пат да го постигнат со власт која за жал по сите досегашни постапки повеќе не го застапува нашиот национален и државен интерес.

Македонскиот народ и сите граѓани на Македонија како и многупати до сега низ историјата ќе го надминат и овој предизвик и сите заедно ќе излеземе посилни и пообединети ЗА НАША МАКЕДОНИЈА.

Македонецот опевал и ќе опејува многупати за јунаштво и подвиг но исто така и за предавство и самопонижување…

Вие самите од власта изберете си ја песната, јас мојата многу одамна ја избрав.

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПОБЕДИ! – Напиша Максим Димитриевски на фејсбук.

Related Articles